ΚΙ ΟΜΩΣ Η ΜΠΑΛΑ ΓΥΡΙΖΕΙ…

Share

Ξεκινώντας να γράφω το πρώτο άρθρο για την φετινή χρονιά , αυτό για το οποίο είμαι σίγουρος είναι ότι κάτι έχει αλλάξει στο ετήσιο τουρνουά AFC . Μετά από μία πορεία 14 ετών ίσως έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για μια διοργάνωση η οποία θα ξεφεύγει από τα στερεότυπα αγωνιστικά και θα περιλαμβάνει έννοιες που συνάδουν με το αντικείμενο του εν λόγω τουρνουά, δηλαδή το ίδιο το ΠΑΙΔΙ.


Τα Σαββατοκύριακα επιβάλλεται να είναι διέξοδοι χαράς , αγωνιστικής εκτόνωσης και εκπαίδευσης για τα παιδιά μας. Για να επιτευχθούν τα παραπάνω θεσπίζονται διαδικασίες και κανόνες προστασίας των παιδικών ψυχών από φαινόμενα «τρέλας» και «υπερβολής».


Το παιδικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη ανεμελιάς , ηρεμίας και αυθεντικότητας ώστε οι πρωταγωνιστές να είναι τα παιδιά και ΜΟΝΟ τα παιδιά! Αν ο καθένας από εμάς από το δικό του πόστο δεν κάνει την αυτοκριτική του , δεν τα βρεί με τον εαυτό του , δεν αναθεωρήσει και τέλος δεν οριοθετήσει τα πλαίσια στα οποία θα κινηθεί γύρω από το παιδικό ποδόσφαιρο η συμβουλή μου θα είναι να το ξανασκεφτεί αν θέλει πραγματικά να έχει προσφορά σε αυτό που κάνει.


Διοργανωτές, παράγοντες , προπονητές και γονείς είναι μία συνισταμένη η οποία θα πρέπει να δουλέψει σαν μια αλυσίδα αδιαίρετη , αδιάσπαστη με στόχο όχι πια την ομαλή διεξαγωγή ενός αγωνιστικού τουρνουά , αλλά την ομαλή κοινωνικοποίηση και ένταξη των παιδιών μας σε μία υγειή κοινωνία.


❶Οι λέξεις σεβασμός και αλληλεγγύη θα πρέπει να είναι σημαία όλων των ακαδημιών.
❷Η πίεση για το αποτέλεσμα πρέπει να αντικατασταθεί από την χαρά του παιχνιδιού.
❸Ο αντίπαλος πρέπει να γίνει συμπαίκτης (χωρίς αυτόν δεν υπάρχει αγώνας) .
❹Ο διαιτητής να γίνει συνεργάτης (χωρίς αυτόν δεν γίνεται ο αγώνας)
❺Ο προπονητής να γίνει δάσκαλος (χωρίς αυτόν δεν γίνεται ο αγώνας)
❻Ο γονιός να γίνει αρωγός (χωρίς αυτόν δεν γίνεται ο αγώνας)


Ο διοργανωτής τέλος , θα πρέπει να τους αγκαλιάσει όλους και να τους δώσει τις δυνατότητες που θα εξασφαλίζουν μία χρονιά γεμάτη παιδικά χαμόγελα.
Ισως κάποιοι συμφωνήσουν αλλά θεωρούν το κείμενο ρομαντικό. Αρα στην πράξη αδύνατο!... Εγώ ζητάω και από αυτούς που συμφωνούν αλλά και από αυτούς που διαφωνούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και στην πολύ δύσκολη φετινή χρονιά να έχουμε να αντιπαραθέσουμε ενότητα και καλή πίστη.


Φέτος δημιουργείται τμήμα επικοινωνίας (προτάσεων, παραπόνων, υποδείξεων κλπ) που σκοπό έχει την υποστήριξη των παραπάνω . Θα ανακοινωθεί στο site της SPORTTEAM το τηλέφωνο και οι ώρες επικοινωνίας.

Προσωπικά πιστεύω ότι το φετινό τουρνουά θα είναι η αφετηρία για την επίτευξη ενός καλύτερου αύριο στο παιδικό ποδόσφαιρο.


Εύχομαι υγεία , καλή πρόοδο σε παιδιά και γονείς , σε προπονητές , παράγοντες και όσους αποτελούν και αγωνίζονται για το παιδικό ποδόσφαιρο.
Τέλος , ας ελπίσουμε ότι φέτος η μπάλα θα γυρίσει και θα μας δείξει το πρόσωπο για το οποίο έχει φανατικούς υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο.

Γιώργος Τσαπόγας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση